В кои случаи трябва да предпочетем текстила пред традиционните медии за вътрешна реклама

Засветена текстилна рамка за търговски обект

Дълги години в интериорната реклама и организирането на събития присъстваха няколко стандартни медии – фолио и винил. На фона на последните интериорните тенденции напоследък и все по-изчистения дизайн, те започват да губят своето лидерство. Текстилът пое някои от функциите им и постепенно набира популярност в изработката на пана за стенен монтаж, свободностоящи стени с различна функционалност и форми, ивент катедри и изложбени щандове.

Най-често платът се използва като средство за печат при следните продукти за интериорна реклама и информационни носители:

  • Свободностоящи рекламни текстилни стени – със и без засветяване
  • Текстилни рамки/пана за (монтаж) на стена и таван – осветени и неосветени
  • Конструкции за панаирни щандове
  • Катедри и коктейлни маси
  • Подови настилки
  • Тапицерии, драперии, завеси и щори с индивидуален дизайн

Защо да изберем рекламните текстилни стени пред тези от винил?

Представете си следната ситуация. Организирате събитие по случай 10 годишнината от създаване на компанията си или извеждане на нов продукт, от чийто успех на пазара зависи бъдещето на инвестицията ви. Организирали сте всичко до най-малките детайли. Всичко изглежда изискано и съобразено с имиджа на компанията ви или перфектната визия на представяния продукт.

Предвидили сте стена с изображения и информация. На фона на тази стена имате желание да се снимате с гостите си и да използвате изображенията за дигиталните си канали, социални мрежи и ПР активности. От тази стена поканените ще видят лесно и удобно информация за повода на събитието.

Но има малка подробност. Доскоро тези стени се изработваха най-често от винил, на който се отпечатваше желаната визия. Те обаче стоят тромаво и някак не особено елегантно при организирането на индор събитие. Визията на медията е груба за интериорно приложение. Опъването често, дори и при голям професионализъм на монтажниците, не се получава добре. Може да се забележат провисвания или гънки. А тези стени се разполагат на централно място или още на входа на мероприятието. Защото целта е всички да ги видят. Всичко това много лесно и бързо може да развали цялостното добро впечатление.

Някой от екипа ви или специалист фотограф е натоварен с ангажимента да направи снимки, които след това да използвате в рекламните си канали и ПР материали. Тук, обаче, дебне още една малка подробност, която ще превърне начинанието в непрофесионално изпълнение. Когато се използва винил, дори и най-качественият промазан винил, дава отблясъци при фотосесии. Това създава непрофесионален вид на крайния продукт. Влошава се качеството на снимките и се увеличава нуждата от допълнителна обработка.

Защо да разваляме имиджа на компанията си или на представения продукт с такива малки подробности? Които много лесно могат да бъдат фиксирани.  Едно малка промяна, като замяната на винила или фолиото с плат, може да даде огромен резултат. Изчистена и олекотена визия. Перфектен монтаж. Никакви отблясъци при фотосесии. Текстилните стени, текстилните пана за стенен монтаж, текстилните катедри и други подобни продукти успешно заместват традиционните използвани досега, като в същото време елиминират негативите.

Какво представляват рекламните стени, изработени от текстил?

Конструкцията на текстилната стена е изградена от алуминий. Върху тази алуминиева рамка се опъва напечатаната визия от плат. Направени по този начин, те са леки и лесно преносими. Могат да бъдат в различна форма. Правоъгълни, S образни, под форма на дъга и други. Има вариации за различни размери. При правоъглните форми размерът се коригира според нуждите ви. Конструкцията се състои от телескопични части, които се разгъват до желания размер, а в прибрано състояние са компактни и заемат малко място. Текстилът се опъва с помощта на силиконови ленти, които влизат в профила на рамката. При някои конструкции опъването става с цип или велкро. Монтажът на текстила става много лесно и бързо, а ефектът е голям. Получава се максимално опъната и без гънки визия.

 Кои са предимствата на текстилните промоционални стени?

Елегантна и изискана визия. Работи в подкрепа на ефективното организиране на рекламната кампания и в полза на добрия имидж на компанията ви.

Възможност за честа и бърза смяна на визиите. Текстилът е лек материал и може много лесно да се подменя. Подходящ и за пране.

Компактен при съхранение. Например винил с размери 3/3 метра трябва да се навие на шпула за повторно използване, докато плат с подобни размери се побира в найлонова торба.

Имате ефект на перфектния монтаж. Платът е максимално добре опънат. Няма вариант да се получат гънки или провисвания. Дори и да го търсите преднамерено.

Без разходи за монтаж. Монтажът на текстилната стена е много лесен и може да се извърши от всеки. Поради тази причина отпада нуждата от квалифициран персонал или външен изпълнител, който да го извършва. Следователно отпадат и разходите за тази дейност.

Монтаж за няколко минути. Толкова е лесно, че отнема само няколко минути да се фиксира конструкцията и да се опъне текстилната визия върху него.

Лесно преносими. Конструкцията, върху която се опъва плата, е лека и необемна. Това позволява лесно съхранение и лесно пренасяне.

Ниски разходи за транспорт. При нужда от логистика на съоръжението до отдалечени локации разходите са значително по-малки. Това идва от лекотата на съоръжението, ниското тегло на текстила в сравнение с това на винила, и от компактните сгъващи се конструкции при правоъгълните стени.

Особено подходящ за фотосесии и видеосесии. Във визуален аспект се елиминират отблясъците, които дава винила. При видеозаснемане текстилните стени идват на помощ, защото е възможно използването на акустичен плат, който елиминира излишния шум в помещението.

Еко съобразни. Текстилът е много по-екологичен материал от винила.

Всички тези предимства на текстилните стени пред традиционните стени от винил ги правят все по-популярни.

Текстилът с ново приложение в интериорния дизайн на обществени пространства

Текстилът намира интересни и ефективни приложения и в други спомагателни рекламни елементи и итериорни решения. Различни видове текстилни рамки и пана генерират интересни идеи и представляват свежи решения в интериора на обществени пространства като ресторанти и нощни заведения, офиси, изложбени зали, търговски пространства, помещения за ивенти. Текстилните рамки могат да се монтират върху стена или дори таван. Могат да бъдат и свободностоящи или висящи. Профилът на рамката варира в широчина. Особено ефектни визуално са, когато има засветяване. Използват се, когато се търси ефект в интериорния дизайн. Понякога може да са решение и на дефект в архитектурата или ремонтните довършителни дейности. Рекламните текстилни стени се използват предимно с имиджова, рекламна и информационна цел, докато текстилните пана, освен подобна функция, изпълняват и декоративна функция. Те са свеж елемент от интериорните решения.

Текстилът се използва все по-често и като материал при изграждане на панаирни щандове. Този метод носи съществени предимства и се предпочитани сред част от изложителите поради редица факти.