13 идеи за празнични коледни витрини

Сценични решения13 идеи за празнични коледни витрини

13 идеи за празнични коледни витрини

Празничният сезон е време, както за радост и празненства, така и за възможности. Собствениците на търговски обекти имат шанса да уловят коледния дух и да увеличат своите продажби.

Един от ефективните начини да се постигне това е чрез впечатляващи и креативни коледни витрини. На помощ при изработката на тези витрини ще ви бъде печата на различни фонове и декори, печатът и изработката на обемни фигури, както и малко реквизити, които лесно може да откриете в някои от големите вериги, които продават коледни украшения или дори забравени във вашия склад.

В тази статия ще ви покажем не само как добре изработената коледна витрина може да допринесе за вашия бизнес, така и ще ви дадем няколко идеи за интересни и запомнящи се аранжировки, които да накарат минувачите да се спрат пред вашия обект.

Креативни идеи за коледна витрина

При създаването на вашата коледна витрина помислете за темата, която ще изберете. Как би могла тя да се върже с вашите продукти, така че да ги включите по естествен начин в аранжировката. Използвайте креативни начини, за да подчертаете промоции, отстъпки или идеи за подаръци.
Коледната аранжировка трябва не само да бъде визуално привлекателна, но и да отразява вашия бранд.

Работилничката на Дядо Коледа

Пресъздайте миниатюрна работилничката на Дядо Коледа с елфи, инструменти за изработване на играчки и самия образ на Дядо Коледа. Това лесно може да стане чрез изработване на обемни фигури с печат, включване на няколко мебела в декора, фон напечатан с коледен дизайн и допълнителни декоративни зимни украси. Включете празнични играчки и подаръци.

Джинджифилова къщичка

Гигантска джинджифилова къщичка с огромни бонбони и джинджифилови човечета! Какво по-привлекателно за едно дете, ако продуктите ви са предназначени за малките клиенти.

Кадър на сцена от популярен коледен филм

Пресъздайте известна коледна сцена от популярен и обичан филм. Витрините, вдъхновени от филми, могат да бъдат забавни и носталгични.

Сладко вълшебство за децата

Украсете витрината на вашия обект с гигантски бонбони, гигантски сладкиши във формата на елха и коледни захарни пръчици, допълнени със снежна покривка и гирлянди. За направата на бонбоните може да използвате подръчни материали като опаковъчна хартия, която да увиете в принтирана гигантска бонбонена опаковка. За гигантските сладкиши може да използвате големи обемни фигури, или материали, които да се използват като основа, а отгоре да се опаковат в принтиран текстил или хартия.

Ретро Коледа

Пресъздайте на вашата витрина ретро усещане с винтидж орнаменти, класически коледни декорации и носталгични фигурки. Ако разполагате с някаква ретро мебел, или такава напомняща с дизайна си за отминали времена, може да я включите в действие. Поръчайте си за печат персонализиран фон, който има специфично ретро излъчване, което напомня фоновете на картините на класиците художници.

Приказна гора

Създайте мистична горска сцена с горски създания и светещи феерични светлини на зелен фон. Фоновете и декорите, подобни на тези, които се печатат за театрите, биха ви свършили чудесна работа. Добавете големи стоящи на земята фенери и коледно дърво. Може да експериментирате с големи обемни фигури на горски създания или елфи.

Зимна приказка

Превърнете витрината в магична зимна сцена с изкуствен сняг, бели дървета и огледала, отразяващи светлините. Използвайте сребристи и сини цветови схеми за елегантно и зимно усещане.

Лешникотрошачката

Пресъздайте балетния спектакъл Лешникотрошачката с манекени, облечени като герои от Лешникотрошачката, миниатюрен подиум и фон напечатан с изображение на голям театър.

Полярния експрес

Създайте магията на влака „Полярен експрес“ с аранжиране на витрината с голяма обемна фигура на влак, манекени облечени в удобни пижами и множество реквизити за топло какао.

Коледа по света и у нас

Покажете различните национални коледни традиции с отделни секции във вашата витрина, представящи различни страни, с традиционни украшения и празнични фигури. Това би било нещо наистина различно и повод вашите потенциални клиенти да се спрат и да разгледат по-подробно. Вмъкнете вашите топ продукти в сцените, там където можете.

Шейната на дядо Коледа

Аранжирайте сцената като включите огромна коледна шейна с Дядо Коледа и неговия чувал с подаръци, за да хванете магичното пътуване на добрия старец.

Работилничка

Покажете идеи за празнични ръчно изработени продукти и техники за тяхната изработка. Може да включите и показно на начини за опаковане на подаръци. Тези неща могат да се включат както във вашата витрина, така и на обособени места във вашия търговски обект, позволявайки на клиентите да видят продуктите ви на живо.

Календар с отброяване на дните

Създайте очакване, като представите огромен календар. Отворете нов прозорец всеки ден, за да разкриете специални коледни промоции или идеи за подаръци.

Какви са ползите от специално аранжираната коледна витрина

Привличане на клиенти

Впечатляващата коледна витрина е като магнит за потенциални клиенти. Купувачите се привличат от красиви, празнични визии, които носят духа на сезона. Търговците, които инвестират в превръщанее на своята витрина в нещо наистина привлекателно, могат да очакват засилване на потока от потенциални клиенти по време на коледния сезон.

Създаване на незабравимо пазарно пространство и атмосфера

Коледата не е просто сезон за пазаруване. Това е време за създаване на незабравими преживявания. Търговците, които отделят усилия за своите коледни витрини, оставят трайно впечатление на клиентите. Празничният принт, като декори от плат, канави, обемни фигури, пана и знаци, в съчетание с допълнителни декоративни елементи, може да превърне външния вид на вашия магазин в зимно чудо, което допринася за топлата и уютна атмосфера и насърчава хората да влязат в търговския обект.

Представяне на продукти и услуги

Коледната витрина дава възможност да представите най-добрите си продукти и услуги. Помислете как да използвате празнични принт материали стратегически, за да подчертаете ключови артикули, промоции или специални оферти. Вашата витрина може да служи като атрактивно представяне на това, което клиентите могат да намерят в магазина ви.

Подобряване на бранда

Добре изработената коледна витрина демонстрира вашата грижа за клиентите. Тя подобрява имиджа на вашия бранд, като показва, че сте на вълна с коледния дух и сте готови да направите допълнителни стъпки, за да зарадвате клиентите си. Празнични принт материали с ваше лого или елементи на бранда могат допълнително да укрепят корпоративния ви идентичност по време на коледния сезон.

Споделяне в социалните мрежи

В ерата на социалните мрежи, интересно направената коледна витрина може лесно да стане желан декор за снимки на вашите клиенти. Те с радост биха споделяли в социалните мрежи свои снимки на фона на нещо интересно и специално. Така вие може да достигнете по органичен начин до повече хора.

Увеличаване на продажбите

Чрез привличане на по-голям поток от хора, създаване на незабравимо преживяване и представяне на ключови продукти, търговският ви обект печели повече клиенти и повишава продажбите.
Не забравяйте да планирате дизайна, печата и реализация на витрината си поне месец преди коледната атмосфера да се усети във въздуха, защото това е натоварен период не само за хората, но и за компаниите, които ги обслужват.

Освен печатът на декори, фонове, табели и различни обемни фигури в печатницата ни, нашият дизайнерски отдел може да ви даде идеи за материали и начини, по които може да реализирате идеите си.