Дизайн

Графичен дизайн за печатни материали, уеб банери и уеб сайтове

Графичните дизайнери

Дизайнерският отдел в Принтстудио 21 заема много важно място в екипа ни, защото всичко започва от там. Независимо дали имате готов дизайн или тепърва ще го правим ние, всеки един файл, който получаваме от клиентите, се отваря от нашите специалисти, за да се уверим, че отговаря на специфичните изисквания за печат.

Нашите дизайнери са специализирани в областта на предпечатната подготовка и изготвянето на проекти за дизайн за реклама и брандиране. Освен това, някои от тях са с допълнителна специализация и в конкретни сфера. Имаме тесен специалист в разработката на модели за дизайн на облекла, тесен специалист в изготвянето на графичен дизайн за онлайн средата, специалист в интериорните решения.

С какво може да ви бъдем полезни в дизайн отдела ни

Дизайн на рекламни материали и печатни материали за рекламни кампании – дизайн и предпечатна подготовка на билборд , сити лайт, автобусни спирки за рекламни аутдор кампании, флаери, постери, винилни пана и други.

Дизайн на корпоративни материали – дизайн на визитки, дизайн на брошури, фирмени папки, каталози, проекти за дизайн на брандирани фирмени продукти и промоционални продукти, дизайн на сватбени покани и картички, дизайн на опаковки.

Изготвяне на дизайн за брандиране на обекти и автомобили – дизайн за брандиране на витрини и търговски обекти, дизайн на табели, дизайн на специфични интериорни решения за вътрешни пространства – офиси, хотели, обществени пространства, включително индивидуално разработени интериорни текстили.

Дизайн и изготвяне на фирмена идентичност – изработка на лого, изработка на корпоративна визия и гайд лайнс на бранда, за да се спазва консистентност на марката при изготвяне на печатните и рекламни материали и подготовката на дигиталните активи. Дизайн решения за подпомагане на създаване на индивидуален образ на физическия обект на бранда ви. Така локацията на бизнеса ви ще се отличава и разпознава лесно, ще предизвиква емоционални реакции и ангажираност сред клиентите ви.

Дизайн и проекти за облекла за текстилната индустрия – дизайн на облекла по кройки за спортната индустрия, дизайн на спортни аксесоари, дизайн на облекла за модната индустрия.

Дизайн за дигиталното пространство – дизайн на рекламни банери, подготовка на банери за социални мрежи, графичен дизайн по проекти за изработка на уеб сайтове, графичен UI И UX дизайн.

Какво представлява предпечатната подготовка на вашите файлове

Дори и да имате готов дизайн, то това не означава, че той е готов за печат. За да се осъществи печатът, файлът трябва да се подготви така, че да бъде разчетен от печатащите машини и да бъдат спазени определени технически особености за отпечатване и монтаж.
Предпечатната подготовка се състои в преглед на качеството на изображението – не всяко изображение е подходящо за печат. Дори и да ви изглежда перфектно на монитора, то файлът трябва да бъде с достатъчно високо качество (резолюция), за да бъде подходящ за печат. В противен случай при отпечатване изображението ще бъде размазано и неясно. Следим за коректно задаване на шрифтове, цветове в правилният цветови профил, техническите особености по довършителните процеси – джобове, отстояния и раздувки, оразмеряване и подредба. При предпечатната подготовка правим и пруфинг с ICC профили за съответния принтер и материал. Последният етап е конвертирането на файла в подходящ за печат.

Какво правим, за да осигурим високо качество и да стигнем до желания от вас резултат

Регулярни обучения. Нашите дизайнери участват в допълнителни обучения и специализирани курсове, за да поддържат компетенциите си на високо ниво и за да са в крак с тенденциите в сферата.

Цветни проби. За да стигнем до перфектния краен резултат на отпечатания продукт, особено когато детайлът е от особено голямо значение, изготвяме цветни проби. При печатът на текстил работим с професионалните палитри на Pantone за текстил. Понякога при работата ни с компании, които произвеждат колекции облекла с голямо количество модели, е нужна няколко месечна предварителна работа и подготовка по изготвяне на цветните проби. Това гарантира високото качество на цветовете и продукцията.
При широкоформатния печат използваме Хуберска таблица, за да сме в стандартна.

Маркетинг специалисти. В екипа ни присъства и маркетинг специалист, чиято професионална помощ е от съществено значение при подготовка на проектите ви по рекламни материали, корпоративна идентичност, бранд визия, при изработката на лого, рекламните банери и визии за социални медии, UX дизайна. В тези случаи се налага предварително проучване на средата, в която оперира бизнеса ви, тенденциите, потребителите и конкурентите ви, за да изготвим успешен и работещ за вас инструмент.

Специализирани софтуерни продукти. Използваме само лицензиран софтуер на Adobe продукти – Photoshop, Indesign, Adobe Xd, Premier Pro, Adobe After Effects, Adobe Dimension, Adobe Illustrator и други.

Цени за графичен дизайн

Цената за изготвянето на дизайна за вашия проект се определя от сложността и големината му. Всяко задание е различно и специфично и изисква различен обем от работа. След представяне на заданието от ваша страна, нашите дизайнери определят какъв е обема на работа и колко часове ще е необходимо да се работи за вашия проект. Цената се определя спрямо това.

Насоки за изпращане на файлове

Трябва ви надежден партньор в бизнеса?

Знаем колко е важно представянето на бизнеса и продуктите ви пред клиенти и партньори. Насреща сме, за да ви помогнем с най-доброто решение и изпълнение.