Широкоформатен печат

Широкоформатен печат

Печатна реклама в големи размери

Независимо дали сте планирали да проведете своята следваща аутдор рекламна кампания или BTL активност, да организирате участие в изложение, да брандирате търговски обект, офис или автомобил, широкоформатният печат покрива една огромна част от реализацията на вашите идеи.

Какво представлява широкоформатния печат

Широкоформатният печат е дигитален печат с ширина над 45 см. и намира приложение, когато е необходимо да се отпечата сравнително голямо по размер изображение. Използват се специализирани принтери за широкоформатен печат, които нанасят мастилата върху гъвкави медии на ролка чрез инкджет (дроп он деманд) технология.

В Принтстудио 21 работим с четири високотехнологични принтера за широкоформатен печат за печат на продукти за интериорно приложение (1200 dpi) и медии за външна реклама (600 dpi). Принтерите с висока резолюция, които използваме за печат на медии за вътрешни пространства, позволяват много високо качество на отпечатаното изображение. В същото време използваната принт технология позволява производството на екологичен краен продукт без никаква остатъчна миризма, поради отсъствието на летливи вещества.

Печат с високо качество и капацитет

Инкджет технологията при широкоформатния печат се развива много бързо за последните две десетилетия.

Тези иновации позволяват усъвършенстване и достигане на максимална прецизност в качеството и цветовете на печат. За да се достигне още по-високо ниво, някои видове проекти налагат и подготовката на цветни проби. Това ни помага да достигнем до цвят идентичен с вече брандирано пространство за бранда, с друг материал или с цвят постигнат на друг принтер. Понякога се налага да се подготви и цветна проба в реален размер, за да се оценят специфики на визията при осъществен краен продукт, както и за добиване на цялостна представа.

Друго предимство, което донесоха новите технологии, е автоматизацията и възможността за настройване на процеса на работа на широкоформатните принтери от ново поколение да се осъществява денонощно, без присъствието на човешки ресурс. Като една от големите печатници в Пловдив и Южна България, специализирали в широкоформатния печат, ние сме инвестирали в достатъчно на брой високотехнологично оборудване и професионални кадри. Това ни позволява изпълнението на големи по обем аутдор кампании, които изискват кратки срокове за изпълнение на поръчките и бърза реакция.

За какво се използва широкоформатния печат

На практика широкоформатният печат заема много голям дял от рекламата и брандирането. От постерите с големина над стандартните размери за А4 до опаковането на огромни сгради. Ширината на ролката за печат е 3.20 см, но размерът на визията като краен резултат не се ограничава в тези параметри. Създаваме огромни по мащаби визии, които се получават чрез сглобяване с термошев. Такива са печата на калкани с примерни размери от 50 до 600 квадратни метра и повече, опаковането на сгради.

За кого е широкоформатния печат

  • Аутдор агенции за изпълнение на външни рекламни кампании и всякакви форми на out of home advertising;
  • Рекламни агенции и собственици на бизнеси за брандирането на физически обекти, автомобили, вътрешна реклама;
  • Интериорни студия и собственици на бизнеси и обекти, където печатът може да осигури персонализиране на интериорните решения и реализация на специфични проекти;
  • Ивент агенции и агенции за панаирни изложения, където широкоформатният печат подпомага реализацията на панаирни щандове, банери и дисплеи от всякакъв тип.

Насоки за изпращане на файлове

Трябва ви надежден партньор в бизнеса?

Знаем колко е важно представянето на бизнеса и продуктите ви пред клиенти и партньори. Насреща сме, за да ви помогнем с най-доброто решение и изпълнение.