Как да подготвим туристическия си обект за летния сезон

Интериорни решенияКак да подготвим туристическия си обект за летния сезон

Как да подготвим туристическия си обект за летния сезон

Собствениците на търговски обекти, хотели и заведения често са изправяни пред нуждата да правят регулярни обновявания и промени по обектите си, поради неизбежната амортизация на материалната база и поради нуждата да бъдат конкурентоспособни и атрактивни за клиентите си.

Подготвихме за вас най-ефективните начини да обновите визията на обекта си и да създадете усещане за регулярна поддръжка, без да натоварвате прекомерно разполагаемия бюджет.

Как да се подготвите за летния сезон, ако сте собственик на хотел

Проверете степента на амортизация на хавлиите в стаите и плажните хавлии, които предлага вашия хотел. Дори при добро общо впечатление, с което могат да останат посетителите от вашия хотел, една такава подроност, като захабени хавлии, прави много силно впечатление и говори много сама за себе си за отношението ви към детайлите.

При нужда от подмяна на плажните хавлии, най-добрата опция, която вече се е наложил като стандарт в индустрията, е използването на брандирани такива с визия и лого на хотела ви. Колкото повече поставяте отличителните си бранд, цветове и знаци в отделни елементи от дизайна и продукти, толкова повече това говори за дългосрочна визия на компанията ви.

Уверете се, че шезлонгите и шалтетата към тях също са в добро общо състояние. Добра тяхна алтернатива са станалите напоследък хит, барбарони. Брандирани с името и визията на обекта ви, те са много удобни и подходящи за употреба на плажа вместо шезлонг, плажни барове, покрай басейна и на удобни кътчета в хотела, предназначени за релакс. Тези барбарони се изработват от специална дамаска, която е подходяща за външни условия и са водонепропускливи. Външният калъф е с цип и се сваля, което позволява пране и много лесна поддръжка. Някои от хотелите дори предлагат подходящи барбарони за водни условия. Те се поставят в басейните и са много атрактивни.

Друг материален актив, който трябва да проверите и който също създава лошо впечатление в гостите и посетителите на хотелската ви база, ако е амортизиран, това са покривки в основния ресторант, текстилни салфетки и прибори за хранене. Не пестете от такъв тип неща, защото детайлите се изплащат многократно. Новият тренд е използването на покривки, тишлайфери и текстилни салфетки с име и лого на хотела.

Проверете състоянието на мебелите в стаите и общите части на хотела. Ако има увреждания на определени места, може лесно да ги коригирате със специални декоративни фолиа за мебели.

Ако искате да направите обновяване и лека промяна, за да освежите визията, има различни начини да направите това, без да се налага да подменяте мебели и обзавеждане.

Тапетите и фототапетите са един от най-лесните, но в същото време ефективни начини да постигнете този ефект. Използвайте еднакви или сходни дизайни ицветове за стаите, коридорите по етажите, ресторанта към хотела и фойето. Така ще се създаде приятно усещане за цялост и внимание към детайла от ваша страна. А това прави впечатление и създава типична визия за вашия хотел и специфична атмосфера. Благодарение на съвременните методи за печат, множеството типове тапетни хартии, включително от текстил, бамбук и други, както и готовите тапети наподобяващи кожа, бетон, медна ръжда и други, може да развихрите въобръжението си. Комбинациите от различни текстури и типове, но в приятен и хармоничен баланс, гарантират една напълно обновена и атрактивна визия на обекта ви. Нашият дизайнерски отдел може да ви консултира за възможностите, може да изготвим специален дизайн на тапетите за вашия обект според визията и другите елементи, да предложим подходящи комбинации и текстури, които да си подхождат за цялостната визия на обекта.

Използването на декоративни елементи, като декоративни възглавнички и вази в стаите и във фоейто, рестораната, лоби бара, плажния бар или бара на басейна, също създава хармония. Може да ги комбинирате цветово и като дизайн да съответстват на други елементи и обзавеждане във вашия хотел, като осветление, тапети, мебелировка, шалтета, лого и запаезни цветове на хотела.

Картините и репродукциите на картини са още един начин да вкарате свежа нотка в хотела за новия сезон. Може да използвате картини в много големи размери, които да заемат голямо пространство от гола и скучна стена. А когато и самата картина е впечатляваща, интересна и в хармония с интериора, уау ефектът е гарантиран. Разнообразните възможности за рамкиране, според стила на картината, също допринасят за интересния ефект.

Как да се подготвите за летния сезон, ако сте собственик на плажен бар, ресторант в туристически район или басейн

Както и при хотелите, и тук на първо място трябва преди началото на сезона да направите ревизия на стандартното и налично оборудване, с което разполагате.

Градинска мебел, възглавнички за столове, пейки и декоративни възглавнички, кухненско оборудване, шезлонги и шалтета, прибори за хранене, покривки, тишлайфери, текстилни салфетки, професионални машини и професионално оборудване за барове и ресторанти, подови настилки, басейн и плочки/настилка около басейна.

На първо място направете необходимите тестове там, където се изисква безопасност, за да избегнете неприятни моменти и инциденти по време на активния сезон.

Проверете дали оборудването, с което разполагате работи, за да си спестите хаоса около изчакване за ремонт и подмяна, тогава когато туристите вече са на прага ви и е трудно да им обясните защо не могат да ползват дадена услуга или да получат опрезелен продукт.

На последно място идва времето за освежаване и за добавяне на атрактивни и нови елементи. Ако вашият обект е плажен бар или басейн, може да заложите на супер актуалните барбарони, изработени по индивидуална поръчка с дизайн, разработен за вас. Те се изработват със специална непромокаема дамаска за външни условия, която е с цип, сваля се исе пере. Това прави поддръжката много лесна и съхранява продукта в добро състояние за дълго време. Може да декорирате градинската мебел с нови декоративни възглавнички с ваша визия и името на вашето заведение.

Може да заложите и на атрактивните инстаграм стени или красиво аранжирани кътчета за снимане. Това ще разнообрази декора във вашия обект и ще бъде в помощ на вашата реклама. Посетителите с охота ще се снимат и ще споделят снимката с ваша локация в инстаграм профилите си.

Нашият екип е с дългогодишен опит в дизайна, печата и изработката на разнообразни продукти за хотелската индустрия и в интериорните решения. Ще ви консултираме и ще ви предложим разнообразни решения и най-добрия вариант, съобразно вашия бюджет, за да освежите и да направите обекта си по-атрактивен за предстоящия летен туристически сезон.