Нововъведения в печатната индустрия

Интериорни решенияНововъведения в печатната индустрия

Нововъведения в печатната индустрия

Печатната индустрия, макар и с по-бавни темпове от други отрасли, бележи своето развитие нагоре ежегодишно. Освен в производствено отношение – оптимизация и подобряване на възможностите на техниката, напредъкът се вижда и в крайния продукт. На последното международно изложение в Берлин, FESPA 2022 бяха показани много нови продукти и се очертаха някои тенденции.

Кои бяха най-големите тенденции, които се очертаха на FESPA 2022

Следване на световните тенденции за опазване на околната среда – екологични мастила, използване на текстил като заместител на винила, декоративни фолиа за стъклени витрини от текстилни нишки, текстилни тапети и други.

Все по-обширното навлизане на печата в интериора.

Кои са най-интересните продукти, които бяха показани на FESPA 2022

Едни от най-интересните продукти бяха иновативните и еко съобразни фолиа за брандиране.

Декоративни фолиа от текстил

Самозалепващо се полупрозрачно печатаемо фолио за витрини, произведено от текстил, което е в няколко основни цвята – бял, пепел от рози, светлосив и черен. Тези фолиа позволяват печат върху дадения основен цвят с подаден кастъм дизайн. Това е изключително ефектно и висок клас решение за хотели, студия, търговски и модни вериги, където се залага изключително много на добрия вид на интериора и на създаването на премиум имидж на марката. Производители са холандска компания, специализирана нишово в прлоизводство на медии за интериорно приложение. Повече за това интериорно решение може да научите при запитване в нашата контактна форма.

Самозалепващи се декоративни фолиа от различни естествени материали

Фолиа от естествени и максимално екологични материали, като сушени цветчета, сушени пресовани леста, скандинавски мъх и други. Това дава още едно решение, ориентирано към създаването на специален облик в мястото на покупката и висок имидж на марката.

Модулни панаирни и презентационни щандове

Увеличаване драстично на избора от модули и възможности при модулните панаирни щандове – комбинации, начини на сглобяване и засветяване. Лидер в модулните щандове си остават текстилната стена и лед банерите, защото те се употребяват много често и самостоятелно при презентации, промоции, в офиса на компанията, антрета и други места, където е възможно поставянето на рекламни бранд материали. Лед банерите са еко заместители на рол-апа, защото печатаемата материя е текстил, което го прави много природосъобразен продукт. Освен това задното засветяване на лед банера дава ефект, който е несравним като въздействие пред този на стандартния банер.

Част от подобренията при модулните панаирни щандове са възможностите им за сглобяване на модулите не само в дължина, но и във височина, благодарение на сглобките. Усъвършенвстване на механизмите за сглобяване, което позволява използване на няколко сглобени лед банера, като осветлението за всички се предоставя само от един източник на захранване в началото. Това елиминира голямото количество кабели и нуждата от множество източници на захранване. Друго предимство е използването им като елементи за изграждане на затворени помещения. Един лед банер може да бъде използван и като врата, която да води към пространство staff only. Специални панелни блокове с механизми наподобяващи панти, дръжка за захващане, която позволява отваряне и затваряне, превръщат банерите в многофункционални елементи за изграждането на вашия щанд.